Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Dor de cântec și umor

October 3, 2021 @ 4:00 pm 7:30 pm

Romanians of DC vă invită la un eveniment special, “Dor de cântec și umor” o seară de folclor autentic cu tinerele talente ale folclorului românesc: Paula Hriscu, Georgiana Păduraru și Lucreția Goagea alături de comicul Sorin Tănase și de membri ai Grupului Bucovina. Evenimentul va alea loc duminică, 3 octombrie începând cu ora 16 la Lyon Village Community House – 1920 N Highland Street, Arlington, VA. (English below)

Paula Hriscu, reprezintă cu mândrie Țara Moților, fiind originară din județul Hunedoara. Este studentă în anul IV la Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca, secția Canto. Ea și-a descoperit talentul de a cânta relativ târziu, la 22 de ani, în urma unui tragic accident. Cântecele ei păstrează esența curată a melodiilor populare cu specific ardelenesc, pe care le-a adunat unul câte unul în primul său album ”Nu-i bai că-s micuță” și care a fost lansat la începutul lui 2021. Paula a devenit însă bine cunoscută publicului din România atât datorită aparițiilor sale tot mai dese la TV cât mai ales colindului ”M-o trimis mama la capre” lansat la sfârșitul lui 2020 și care a devenit una dintre revelațiile Sărbătorilor de iarnă.

Georgiana Păduraru, absolventă a Colegiul National de Arta „George Apostu” din Bacău, este câștigătoarea titlului de Vocea populară a Moldovei, moștenitoare a Tezaurului Folcloric și solistă a Ansamblului profesionist ” Busuiocul” din Bacău. Ea a susținut zeci de spectacole în țară și în străinătate câștigând de asemenea numeroase premii la festivalurile de muzica populară și, cel mai recent, trofeul Festivalului Național „Florile Ceahlăului.” Georgiana este adeseori considerată, metaforic vorbind, „floarea de colț” a Bacăului.

Lucreția Goagea a început să cânte de la vârsta de 4 ani, dar nu provine dintr-o familie de artiști. S-a născut în localitatea Drăgășani, județul Vâlcea, iar primii ani din viață i-a petrecut în comuna Roșiile. Lucreția a absolvit Școala populară de Arte din Râmnicu Vâlcea, apoi a urmat Facultatea de Litere. În prezent lucrează într-o multinațională în domeniul marketingului. Fiind pasionată de muzica populară, Lucreția și-a construit, în paralel cu profesia de bază, o carieră în muzică, cel mai cunoscut album al său fiind ”De la Drăgășani la vale.”

Cel mai îndrăgit umorist din Ardeal, Sorin Tănase, este bine cunoscut publicului din România de la desele sale apariții de la radio și TV (Miorița bilingva, Muma lui Ștefan cel Mare, etc.) dar și de pe scenele festivalurilor de umor. Originar din Satu Mare și stabilit de mulți ani în Baia Mare, este Sorin este organizatorul primul festival național de umor care reunește cele mai importante nume ale umorului românesc de calitate.

Biletele, care includ și o cină, costă $55 până la data de 15 septembrie și $60 după această data și la intrare (dacă mai sunt disponibile). Biletele pentru copii sub 12 ani costă $20. Număr limitat de bilete! Parcare gratuită limitată. Biletele pot fi procurate on line la https://cantecsiumor.eventbrite.com. Informații suplimentare la 540.429.5786 sau 202.531.8776.

Vă rugăm să luați notă de faptul că pentru acest eveniment vom urma ultimele directive ale CDC și ale Statului Virginia legate de COVID-19.

_________________

Romanians of DC has the pleasure of inviting you to a special Romanian event, an evening of authentic folklore with the young talents of Romania: Paula Hriscu, Georgiana Păduraru and Lucreția Goagea together with comedian Sorin Tănase and members of the Bucovina Folkdance Group. The event will take place on Sunday, October 3, starting at 4 pm at Lyon Village Community House – 1920 N Highland Street, Arlington, VA.

Tickets, which include a dinner, cost $55 by September 15 and $60 after that date and at the door (if still available). Tickets for children under 12 cost $20. Limited number of tickets! Free parking. Tickets can be purchased online at https://cantecsiumor.eventbrite.com. Additional information at 540.429.5786 or 202.531.8776.

Please note that for this event we will be following the latest CDC and Virginia guidelines on COVID-19.

Organized by Romanians Of DC