Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

CANCELED – Cântec, joc și voie bună – Romanian Party | Petrecere românească

May 22, 2022 @ 6:00 am 9:30 pm

We have recently learned that the Romanian Food Festival will take place that same weekend as our previously scheduled event. In an effort to support this most important community event, we have decided to CANCEL our party and have been coordinating with both the organizers of the U.S. Tour, the Romanian Cultural Heritage, and the organizers of the Festival, the Saint Andrew Romanian Orthodox Church, to have the three participating artists perform at the Festival. Those who have already purchased tickets will receive a full refund.

Cu deosebita plăcere, Romanians of DC vă invită duminică, 22 mai începând cu ora 18 la un o petrecere românească ”Cântec, joc și voie bună” cu soliști de renume ai muzici populare și ușoare: Alina Ceuca, Laura Haidău și Reyna Vox. Alături de ei va fi și grupul de dansatori “Bucovina” din Atlanta. Evenimentul va avea în Lyon Village Community House – 1920 N Highland Street, Arlington, VA. (English below).

Biletele, care includ și o cină, costă $60 până la data de 1 mai și $65 după această data și la intrare (dacă mai sunt disponibile). Biletele pentru copii între 2 și 12 ani costă $20. Număr limitat de bilete! Cash bar. Parcare gratuită limitată. Biletele pot fi procurate on-line la https://roparty.eventbrite.com. Informații suplimentare la 540.429.5786 sau 202.531.8776.

__________

Romanians of DC has the great pleasure of inviting you on Sunday, May 22 starting at 6 pm to a Romanian Party featuring renowned folk and pop singers: Alina Ceuca, Laura Haidău and Reyna Vox. They will be joined by the folkdance group “Bucovina” from Atlanta. The event will take place in the Lyon Village Community House located at 1920 N Highland Street, Arlington, VA .

Tickets, which include dinner, are $60 per person until May 1 and $65 after that date and at the door (if still available). Tickets for children between 2 and 12 are $20. Cash bar. Limited free parking. Tickets can be purchased online at https://roparty.eventbrite.com. Additional information at 540.429.5786 or 202.531.8776.

Laura Haidău este una dintre cele mai cunoscute interprete de muzică populară ale Bucovinei cu o carieră de peste 20 de ani. De mic copil i-a plăcut să cânte, să recite, însă nu i-a plăcut niciodată să fie în centrul atenției. Cu toate acestea, pașii i-au fost îndrumați spre scenă. Așa a ajuns ca în prezent să fie atât o solistă renumită, care participă la festivaluri în țară și în străinătate, cât și o prezentatoare dorită la competițiile artistice. Absolventă a Colegiului ”Petru Rareș“ din Suceava, Cariera ei muzicală a fost marcată de maestrul dirijor al Ansamblului ”Ciprian Porumbescu“ Viorel Leancă. Dintre albumele ei putem enumera albumele ”Dorul meu e un pui ce zboară“ în care este inclusă și bine-cunoscuta piesă ”Eu Ileana de la moară“ sau ”Așa-s eu, mai șugubață!”

Alina Ceuca, originară din Bistrița Năsăud de pe valea Salautei, este absolventă a Liceului de muzică “Tudor Jarda” din Bistrița si absolventa a Facultății de Geografie Turism “Babeș-Bolay”. A debutat la vârsta de 10 ani la prima sa apariție TV cu un cântec din zona Maramureșului “Eu sunt fată din Salva”. A participat la numeroase festivaluri concurs unde a obținut diferite premii între care “Maria Surpat – Mina Pâslaru” Sadova – premiul I, “Doină, doină cântec dulce” Gura Humorului – premiul I, “Mândre-s cântecele noastre” București – premiu special sau “Maria Lătărețul” Târgu Jiu- premiu special. A colaborat cu ansamblul ”Balada” din Bistrița și a fost acompaniată la diferite festivaluri din țară de orchestre profesioniste cum ar fi: ”Lăutarii” de la Chișinău condusă de maestrul Nicolae Botgros, Orchestra Națională “Valahia” condusa de Marius Zorilă sau orchestra “Doina Gorjului” condusă de dl. Marcel Parnica. S-a format alături de doamna cântecului năsăudean Valeria Peter Predescu, de la care a învățat sa prețuiască cântecul, portul popular și tradițiile.

Reyna Vox, pe numele de său Elena Irina Gîgă, s-a născut și a crescut într-o familie unde muzica din frumoasa Oltenie era la loc de cinste. Drumul său către scenă a început să prindă contur încă de la o vârstă fragedă. Până la vârsta de 15 ani a cântat muzică populară alături de părinții și de fratele său, de altfel ei fiind cei mai importanți îndrumători și susținători ai ei. La 16 ani l-a cunoscut pe profesorul de canto muzica ușoară de la Palatul Copiilor din Craiova moment care a constituit și o turnură în cariera ei muzicală către un alt gen de muzică, muzica ușoară. A devenit ulterior o prezență constantă la concursuri , emisiuni TV, obținând numeroase premii. La vârsta de 20 de ani, a intrat in trupa fratelui său Trixton, ca solistă de muzica ușoară și împreună au onorat diverse evenimente, de la petreceri private până la zile ale orașelor, festivaluri, emisiuni TV, concerte, etc. A cântat și în afara granițelor țării pe scene din Italia sau Grecia. Muzica nu a fost însă singura ei pasiune care a adus-o pe micile ecrane, în urma unui casting, a fost remarcată datorita timbrului său vocal unic, devenind prezentatoare de știri sportive la Tele U Craiova. Licențiată în domeniul Relațiilor internaționale și al Studiilor europene, a urmat și cursurile unui masterat în domeniul securității naționale și internaționale. A colaborat cu compozitorul și interpretul Chris Thrace care i-a compus și primul single ”Dance Machine” dar și piesa ”Iubește-mă.”

Organized by Romanians Of DC