Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mărțișorul în diaspora

March 6, 2021 @ 1:00 pm 2:00 pm

Vă invităm alături de noi sâmbătă, 6 martie 2021, ora 20 timpul României, într-o călătorie virtuală în Europa și America de Nord pentru a descoperi cum a reușit micului șnur împletit din fire albe și roșii, transmise din generație în generație, să devină o legătură atât de puternică și specială cu locurile natale. Invitații noștri, Bianca Stoicheci din Antwerpen și Elena Rentea din Bruxelles, Belgia, alături de Bogdan Banu din Washington DC, Statele Unite ale Americii, ne vor povesti cum au sărbătorit comunitățile românești Mărțișorul și ce semnificații culturale are el azi in diaspora. Întâlnirea este moderată de Andreea Diana Tănăsescu – La blouse roumaine, și va fi transmisă live pe Facebook.

Vă așteptăm fotografiile și poveștile Mărțișoarelor create în 2021, de oriunde v-ați afla. Una dintre ele va primi un cadou surpriză din partea noastră.

Evenimentul este organizat de Asociația La blouse roumaine IA în parteneriat cu Romanians of DC, organizația comunitară a românilor din capitala americană.

Element de patrimoniu cultural imaterial, Mărțișorul a fost înscris de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității în urma candidaturii unui dosar multinațional (Cultural Practices Associated to the 1st of March – România, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova).

Organized by Romanians Of DC