Seară de povești cu și despre Nadia Comăneci în Capitala americană

Luni de 1 iunie, copii din comunitatea românească din Washington, DC au sărbătorit și ei Ziua internațională a copilului printr-un eveniment cu totul și cu totul special găzduit de către Romanians of DC, organizația comunitară din capitala americană. Evenimentul a fost o seară de povești, adaptată la realitățile create de pandemia Covid-19, și a avut loc virtual. Karlin Gray, autoarea cărții pentru copii Nadia: Fata care nu putea sta locului nicio clipă, și-a citit frumoasa poveste ilustrată după care a răspuns nenumăratelor întrebări puse de cei mici.

Evenimentul s-a bucura și de o scurtă apariție chiar a celei căreia îi este dedicată această minunată poveste, nimeni alta decât campioana noastră, Nadia Comăneci. Aceasta le-a adresat copiilor care urmăreau evenimentul atât pe platforma Zoom cât și în direct pe Facebook, un mesaj de La mulți ani de ziua lor și a mulțumit autoarei pentru că a adus unui nou public povestea ei.

Nadia Comăneci le-a adresat un scurt mesaj copiilor care au urmărit această seară de povești.

Nadia: Fata care nu putea sta locului nicio clipă este o carte pentru copii scrisă de Karlin Grey și minunat ilustrată de Christine Davenier. Este povestea Nadiei Comăneci care pornind de la cățăratul în copacii din pădurile Oneștiului a ajuns să intre în istorie la Jocurile Olimpice din 1976 cu primul scor perfect de 10 din istoria gimnasticii olimpice. De-a lungul drumului a muncit mult, cu determinare și chiar câteva momente imperfecte. Această carte ilustrată o însoțește pe Nadia de la începutul carierei ei în gimnastică până la primele ei Jocuri Olimpice, sărbătorind spiritul unei campioane și energia unei fetițe care nu a putut sta locului nicio clipă și care nu a făcut altceva decât să-și urmeze visul.

Autoarea, Karlin Grey a răspuns imediat invitației adresată de către Romanians of DC să citească povestea Nadiei copiilor din comunitatea românească. Karlin, menționa că a fost o onoare pentru ea să educe o nouă generație de copii americani despre povestea acestei eroine de origine română. Nadia reprezintă pentru copii româno-americani unul dintre puținele personaje publice cunoscute și publicului american și unul dintre puținele exemple și modele de caracter pe care aceștia le pot vedea și în mass-media americană. Povestea Nadiei reușește să sădească în inima copiilor mândria de a fi român, ambiția de a lupta pentru visele lor, dragostea pentru sport, precum și certitudinea că nimic nu se poate obține fără ambiție și fără muncă.

Karlin Gray răspunzând la numeroasele întrebări adresate de copii din comunitatea noastră.

Karlin, fata unui oficial civil din Marina americană și-a petrecut copilăria mutându-se foarte des acolo unde era trimis tatăl ei în misiuni. Astfel că ea a locuit în 13 orașe (dintre care 3 în Japonia!) și după ce a frecventat nu mai puțin de opt școli și licee, Karlin s-a mutat din nou în Florida (unde și-a obținut licența în Literatură de la Universitatea Statului Florida), în Virginia (unde a lucrat ca editor de ziare), în New York (unde a lucrat ca editor de carte) și într-un final în Connecticut (unde scrie cărți pentru copii și este mamă). Karlin mai este autoarea încă două cărți pentru copii Un extraordinar banal fluture de noapte și Serena: Sora cea mică și urmează să publice o a patra carte în această vară. Indiferent unde locuiește, o puteți vizita oricând pe karlingray.com.

Karlin Gray vorbind despre o altă carte de povești scrisă de ea, Un extraordinar banal fluture de noapte (An Extraordinary Ordinary Moth), carte inspirată de o poveste cu propriul ei băiețel.

Cărțile ei, inclusiv cartea despre Nadia sunt disponibile pe Amazon și la Barnes & Noble dar și oriunde altundeva unde se vând cărți. Varianta în limba română a cărții este disponibilă de la Didactica Publishing House

Le evenimentul organizat prin platforma Zoom au participat în direct 78 de copii, în principal din comunitatea românească din capitala americană. Evenimentul a fost distribuit live și pe platforma de socializare Facebook unde a putut fi vizionat atât pe pagina Romanians of DC dar și pe pagini comunitare din Chicago, Philadelphia, Seattle și Connecticut. Peste 670 de copii de pe întreg cuprinsul SUA au urmărit în direct și în doar câteva zile de la publicarea înregistrării pe Facebook aceasta a acumulat deja peste 1,900 de vizualizări. Cărțile ei, inclusiv cartea despre Nadia sunt disponibile pe Amazon și la Barnes & Noble dar și oriunde altundeva unde se vând cărți. Varianta în limba română a cărții este disponibilă de la Didactica Publishing House

Le evenimentul organizat prin platforma Zoom au participat în direct 78 de copii, în principal din comunitatea românească din capitala americană. Evenimentul a fost distribuit live și pe platforma de socializare Facebook unde a putut fi vizionat atât pe pagina Romanians of DC dar și pe pagini comunitare din Chicago, Philadelphia, Seattle și Connecticut. Peste 670 de copii de pe întreg cuprinsul SUA au urmărit în direct și în doar câteva zile de la publicarea înregistrării pe Facebook aceasta a acumulat deja peste 1,900 de vizualizări. Evenimentul poate fi și acum vizualizat pe pagina Romanians of DC aici: https://www.facebook.com/RomaniansofDC/videos/295018351516427/

Despre acest frumoși unic eveniment s-a scris și în presa de limbă română, inclusiv în cotidianul Adevărul care titra – Mesajul-surpriză al “Zeiţei de la Montreal“. Ce le-a transmis Nadia Comăneci copiilor români din America dar și pe portalul Romanian Global News.